dinsdag 18 december 2007

What is life about?

What is life about?
Is it about having lots of friends?
Is it about having lots of fortune?
Is it about having lots of fame?
Is it about having lots of calls?
Is it about having lots of cash?
Is it about having lots of cars?
I don't know.
But it's definitely about having lots of something. For lots of us.
Lots of life? I don't know.
Just live life a lot, and life will mean a lot.

[ter nagedachtenis van R. Vosters, + 15/12/07]

maandag 17 december 2007

Kantman: den allerslechtsten

Die moet er ook zijn...

Dirk Jan

Twee in een keer... tegen de koude.

zaterdag 15 december 2007

You give a little, you take a little

Leuk artikel. Niet gelezen, maar de manier waarop de media de burgers pampert is heel charmant. Ik ga wel niet akkoord met alle lezers-commentaren. Zou mijn post de filter doorkomen? [update: nee dus]

Beste Mieke & Ann,
gegroet juffrouwen,

u zal per abuis uw commentaar gepost hebben op de site van Het Laatste Nieuws, de pers. Hieronder de link naar de website van Flair, het 'boekske'. Honderden vrouwen praten daar dagelijks naast de kwestie en voor 100% vanuit individuele ervaringen.
flair(dot)be, veel plezier

Beste Arthur,
Geen betere plaats dan hier om dat te ventileren. Helaas hebben politiekers geen voorbeeldfunctie, dat hebben wij attente burgers. Ik vind u goed bezig.

Slecht bezig Patricia

Nu ik ben wel geen dokter in de geneeskunde, maar je ziet van mijlenver dat Patricia (vroeger foor manager in dadipark, tegenwoordig zelfstandig aan de slag als animator bij SeaLife Blankenberge) een mongool zal werpen binnen enkele maanden. Geen medelijden mee, dat komt ervan als ge constant haai zijt tijdens de zwangerschap.

donderdag 13 december 2007

Koop GEEN virtueel stukje Noordpool

Ni doen, zou ik zeggen. Ik kocht 20 jaar geleden een stukje Zuid-Koreaan en die heeft nog nix opgebracht. Nu ja, de prijzen voor Polen liggen gevoelig lager en stijgen de laatste tijd zienderogen. Maar 15 euro blijft wel 15 euro. Tenzij het een Pool-ster is natuurlijk, die mag iets meer kosten.

vrijdag 7 december 2007

donderdag 6 december 2007

Het Gastvrije Hongarije - deel 2

Gezien mijn eerdere post voel ik mij nu ook wel een gierigaard en een dommerik. Maar in dat laatste ben ik tenminste niet alleen:


Pijnlijk detail: let op de bescheiden lach in de zaal als ze zegt: "I thought Europe was a country"... Het blijft een beetje te stil als je het mij vraagt. Stel dat ze had gezegd "I actually thought Belgium was a country", dan kreeg je waarschijnlijk dergelijke verwarring en dito lach-salvo's.

maandag 3 december 2007

Poetin draagt Nikes

"Put it where you want it", zegt Nike. Tof, maar een leuke variant was wel geweest: "Poetin where you want him"
Op uitzondering natuurlijk van de positie van eerste minister in Rusland, daar heb je nix te willen. Zelfs niet als kiesgerechtigde...
Maar als Nike het vraagt, dan doen we dat gewoon.

Het woord van de dag - deel 2

Om smaakvermenging te verkomen is het schaambrokje bij de attente Japanner meestal een vis-paté' ke. Ge kunt dan ook begrijpen dat onder die omstandigheden en in tegenstelling tot onze gewoontes er aldaar serieus gevochten wordt voor het laatste stuk in de schotel...

Nee serieus, dit neologisme dankt zijn naam aan het feit dat niemand het durft te nemen omdat dit als onbeleefd zou overkomen. Bijgevolg komen Japanners met hun tafelgewoontes alhier als ongemanierde honden over. Maar dat heeft natuurlijk ook te maken met het feit dat zij van kindsbeen af opkijken naar Patrache, a Dog of Flanders. Kent ge dat niet? Vreemd eigenlijk, want 1/3 van de bezoekers van de Kapel van Antwerpen zijn Japanners en die komen speciaal de halve wereld afgereisd om een gedenkplaat aan de cartoon-hond te fotograferen. Raar luitje, maar anyway, zolang ze de naked sushi girl niet beleggen met gedroogde tomaten op bedrieglijke plaatsen blijft het nog onschuldig.